This collection of curiosities

A while ago we visited Naturalis in Leiden. (Remember this post about a bizarre museum we visited in Saint-Petersburg? Naturalis is it’s Dutch version..but less gruesome and with better preserved animals). It inspired me to give this corner in my studio a Natural Historic theme. What do you think, would I be ready to ask an entrance fee for my little Natural Historic museum? ;-)

Deze hoek in mijn studio heeft het thema ‘Biodiversiteit’ gekregen. Niet dat ik op een dag wakker werd en dacht “Ah! Biodiversiteit! Dat thema moet het worden!”, maar het Nederlands heeft ook zo zijn beperkingen (want Natural History letterlijk vertalen klinkt voor geen meter…maar ik dwaal af).
Herinner je je nog dit bezoek aan een museum in Sint-Petersburg? We hebben een tijdje geleden de Nederlandse versie ervan bezocht, Naturalis in Leiden (Nederlandse versie is mooier en netter en op de een of andere manier verdenk ik die Russen er toch van dat ze die dieren allemaal een beetje té graag over de kling jaagden, maar dat is misschien wel een enorm vooringenomen idee van mij).
Maar vandaar dus deze verzameling zo.
(Wat denk je, zou ik al toegangsgeld kunnen beuren voor mijn museum voor Biodiversiteit?)

Over verzamelen gesproken, ik werd door Flair geïnterviewd over mijn kokeshi verzameling. Ik heb het interview in mijn Flickr account gezet.

9 antwoorden
  1. Samira
    Samira zegt:

    haha, ditmaal vind ik de Nederlandse naam zoveeel beter dan de Engelse :D Een leuk tafereeltje en met een kannetje thee + koekjes zou ik er best wel een uurtje naar kunnen kijken..

    Alvast een fijn paasweekend gewenst, liefs..

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *