Smile! You’re in Rotterdam

Waarom ik zo van Rotterdam hou? Omdat het een ruime stad is, rauw en urban als Berlijn, modern en kosmopolitisch als New York. Omdat Rotterdammers zelfspot hebben en bevrijdend recht-voor-z’n-raap zijn. Omdat het de enige stad is die niet deprimerend is als het regent…eerder geeft die regen nog meer diepte en sfeer. Daarom bezocht ik Rotterdam weer eens. Ik liep rond door de stromende regen en glimlachte achter mijn camera.

Why I love Rotterdam so much? It’s spacious, raw and urban like Berlin, modern and cosmopolitan like New York. The people of Rotterdam have that charming self-mockery and are pleasantly straight-forward. It’s the only city I know that is still fabulous when rain is pouring down. In fact, rain makes the city’s atmosphere even more special. I visited again last weekend. I walked around in de pouring rain and smiled behind my camera.



11 antwoorden
  1. Jessica
    Jessica zegt:

    Dat wat jij zegt! Ik ben dus ook groot Rotterdam-fan…sinds we in het eerste jaar Journalistiek een stuk moesten schrijven over de stad zonder hart! :-) Rotterdam heeft dan misschien geen hart meer, maar het klopt wel!

    Beantwoorden
    • Planet Fur
      Planet Fur zegt:

      Klopt helemaal, dat was precies waarom ik ‘m fotografeerde (en inderdaad: een snoezig gezichtje hè)? Ik heb geen idee wat het is, maar ik vind het wel erg leuk dat jij ook zo de wereld in kijkt! ;-)

    • Mengel en Moes
      Mengel en Moes zegt:

      Tsja, die wil ik wel hebben denk ik dan. Maar hoe wil je zoiets groots nu ‘hebben’. Misschien als party-tent in de tuin? Eindelijk één waar je wel naar kunt kijken zonder kromme tenen te krijgen… hi hi….

  2. Huis lief huis
    Huis lief huis zegt:

    Die eerste foto is zo lief, dat snoetje…. Ik zou dat we als vakantiehuisje willen.
    Boven de grond, leuke vormgeving, grappige raampjes, een extra groen huisje als serre ernaast.
    Geweldig! Alleen dan wel op een heuvel bij een mooi meer ;-)

    Beantwoorden
    • Planet Fur
      Planet Fur zegt:

      ..en ik weet ook zeker dat het een heel lief huisje zou zijn, met een lief karakter..alleen maar door dat gezichtje! Het is bijna stof voor een kinderboek ;-) Ik zie die plek bij het meer trouwens ook helemaal zitten!

  3. Sanne
    Sanne zegt:

    Leuke post! Mooie foto’s :). Waar woon je :)?
    Ik woon nu een paar jaar in Rotterdam en ik wil nog een keer een toeristische tour maken, puur omdat ik het idee heb dat toeristen vaak meer zien van een stad dan de inwoners! Erg leuk: ’the world is a camera, so please smile’.
    Liefs!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *