In a rut

 I love Autumn, but one way or another, when the seasons start to change, I always find myself in some kind of a rut. Don’t know if this sounds familiar to anyone, but it annoys me majorly and I can’t seem to do anything about it but wait until it passes. (If you have the golden-anti-Autumn-dip please share, I would be endlessly grateful!) I just don’t feel like doing anything and nothing really inspires or interests me.
Annoying? Big Time!
So, I was in a rut this morning like all the other mornings the past week. When I feel like this, like I have nothing particular to blog about, I often turn to my craftbooks and interior magazines for some colour or picture inspiration. One of my all time favourite craftbooks is ‘Japon aux point croix’ (read Petra’s craftbookreview here!) and I started shooting pics with my favourite 50mm lens of random objects that fitted the look and feel of the book.
Sometimes this works out and sometimes it doesn’t. Today, lucky for me, it worked out quite well.
And now I’m going to take a walk in the woods, hoping to find my groove back.
It’s time to get back to business! Have a great Sunday dears!

Ik hou van de herfst, maar op de één of andere manier ben ik altijd een beetje somber wanneer de seizoenen veranderen. Misschien dat meer van jullie er last van hebben, het irriteert mij in ieder geval mateloos omdat ik er niets anders aan kan doen dan wachten tot het overwaait. (Degene met de gouden anti-herfstdip-tip mag zich altijd melden…ik ben je eeuwig dankbaar!) Ik voel me inspiratieloos, futloos, fantasieloos en er is niks waar ik écht blij van word. Heel.Erg.Irritant.
Goed.
Ik en mijn humeur zaten dus deze ochtend op de bank, denkend waarover te bloggen en ieder idee dat opkwam af te doen als ‘stom’ of ‘niet interessant’. Op zulke momenten werkt het voor mij soms goed om een beetje in handwerkboeken en tijdschriften te bladeren voor kleur- of foto inspiratie. Eén van mijn lievelingsboeken ‘Japon aux Point Croix’ (lees de review van Petra hier!) bood uitkomst en ik maakte wat foto’s van objecten in de sfeer van het boek met mijn nooit teleurstellende 50mm lens.
Soms werkt deze methode en vandaag was dat het geval. Gelukkig!
 

En nu ga ik eens een flinke wandeling maken op deze mooie herfstdag, hopend dat ik mijn ‘groove’ weer terug vind. Fijne zondag!
14 antwoorden
  1. Chrissie en Heidi
    Chrissie en Heidi zegt:

    Mooi!! Herkenbaar; de herfst accepteren heeft ook gewoon tijd nodig èn die 50 mm lens… zelfs op een herfstdag geeft dat mooi resultaat :-)
    Heb net je artikel gelezen in de 101 woonideeën, heel gaaf!

    Fijn Weekend!

    Beantwoorden
  2. Karin - The F Girl
    Karin - The F Girl zegt:

    Ik ken dat soort fases. Geloof niet dat ik het specifiek in de herfst heb, het is volgens mij bij mij meer hormoonafhankelijk :-)Ik weet ook nooit zo goed wat er tegen te doen, behalve dan gewoon bezig gaan met creatieve dingen, dat helpt meestal wel. En dan, op een ochtend, word ik ineens wakker en borrelt het op qua inspiratie, weet ik ineens van gekkigheid niet meer waar te beginnen met al die ideetjes.

    Fijn dat je een manier hebt gevonden om weer geinspireerd te raken!

    Wat is dat voor mooi stofje trouwens? Een gordijn? Jurk? Ziet erprachtig uit!

    Beantwoorden
    • Planet Fur
      Planet Fur zegt:

      Heel herkenbaar Karin! Ik hoop dat het snel weer overwaait. Gek is het wel, want ik ben echt n herfstkind. Het stofje in een waaier van papier, ik kreeg ‘m van Iris (Enigheid) tijdens de launch! Jij ook sterkte met je dip! ;-)

  3. Mars
    Mars zegt:

    Euhm tja, heel herkenbaar helaas. Ik heb het ook met de overgangen. Hopelijk verloopt de herfst/winter overgang minder erg :) Helaas heb ik geen andere tip dan eraan toegeven en vooral weten dat het voorbij gaat…
    Je hebt wel mooie foto’s gemaakt en ik vraag me af wat het visje precies is? (behalve mooi…)

    Beantwoorden
  4. Bibi
    Bibi zegt:

    Het duurt bij mij ook altijd even voordat ik mijn draai gevonden heb bij het wisselen van de seizoenen… Gewoon maar laten gebeuren denk ik dan… het heeft ook weer zijn gezellige kant, de wat donkere dagen ;o)
    Mooie foto’s weer en een leuk interview in de 101 ^_^

    Beantwoorden
  5. Ellen Vesters
    Ellen Vesters zegt:

    Man-o-man, heb er ook last van. Misschien ook een post-woonbeurs-wegzakken-in-donkere-dagen-ding. Vind het al fantastisch dat jij je er dan toch toe zet te bloggen. Ik moet dat ook echt meer als een vak gaan zien.
    En voor iemand in een sombere bui… sta jij toch verrassend fris in de 101 Woonideeen (evenals een interieurblog)! Wat goed, zeg!!
    Sterkte! Vandaag zijn zeer onverwacht toch nog een paar felle buien zon beloofd!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *