Nice new books

During my trip through New England I collected a couple of lovely books (nothing nicer than visiting a foreign bookstore). I found this great book about drawing (cute) animals, a book about Frida Kahlo’s wardrobe (pictures of her newly restored clothing paired with historic photos of her wearing them) and a book of Jonathan Adler on colours (his designs are very expensive, even in the U.S., so I settled for a book ;-)). Even Domino Magazine is back with a quarterly issue! (I found the Lego-like erasers at Dutch discount store Action by the way. It’s the silliest name possible for a shop, but I don’t complain since they’re very cheap.)

Tijdens mijn reis door New England heb ik een paar geweldig mooie boeken gevonden (want, er is niets leukers dan het bezoeken van een buitenlandse boekwinkel). Ik nam een ontzettend lief boekje over het tekenen van (schattige) dieren mee en een boek over de garderobe van Frida Kahlo (klinkt saai, maar is erg mooi: ik lees dan ook graag over restauratie technieken en dat soort saaie aangelegenheden. Kijk zelf maar hier). Tot slot vond ik de spullen van Jonathan Adler ook in de Verenigde Staten te duur (zijn winkels zijn overigens alleen al een aanrader om in rond te kijken), dus kocht ik een acceptabel alternatief van zijn hand: een boek. Ik vond de Legoblokjesgummetjes (tjonge, is dat Nederlands?) bij Action. De naam van die winkel blijf ik werkelijk te sneu vinden..maar ik klaag niet aangezien ze zo lekker goedkoop zijn. Ha!

VT Wonen schreef een ontzettend aardig stukje over Planet Fur. Welkom, nieuwe lezers!

8 antwoorden
  1. Knoopjes
    Knoopjes zegt:

    Interessant dat boek over Frida’s garderobe. Leuk hé om op zijn tijd eens te rommelen bij de Action, ik heb dezelfde gummetjes laatst in bulk ingeslagen voor al die verjaardagsfeestjes van de jongens. :)
    xoxox

    Beantwoorden
  2. Lorecreatief
    Lorecreatief zegt:

    Een boek over de garderobe van Frida Kahlo klinkt alles behalve saai! Een prachtige vrouw, dus ik vermoed dat het dan ook een prachtig boek is, ik ben althans nieuwsgierig nu ;-) Ja en hoe heerlijk is het om boekenwinkels te bezoeken! Altijd een beetje hemels :-)

    Beantwoorden
  3. Blijmetkleur
    Blijmetkleur zegt:

    Mooie verzameling! Vooral het boek van Frida Kahlo, niet saai hoor. Ik heb het even “doorgebladerd” en het lijkt me een prachtig boek net als zijzelf en haar kunstwerken.
    groetjes,
    Famke

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *